Our Journey of Beautiful Life

By: Malique Firdauz and Iva Ilyana

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 19-Jul-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
SUMMER SALE!

 
 
 
View all 8 photos...

There goes my £££!!!



Monday, 30-Jun-2008 10:20 Email | Share | | Bookmark
3 mths old

9 weeks old
 
 
View all 25 photos...
3 mths old & she...

* loves to smile spontaneously and will smile back whenever someone smile at her
* love to make babble noises or gurgle such as 'uuhhh', 'ahh, 'hmm' as if she understands whenever someone talks to her or when she's playing in her play gym
* will kick or we call it 'bicycle' her legs when lying on her back
* will watch mummy move about in the room when mummy leaves her alone but will not mind it
* will scream 'ahhh' in a very high note whenever she needs attention


****9 weeks old****




****10 weeks old****




****11 weeks old****






****12 weeks old****






Sunday, 1-Jun-2008 09:00 Email | Share | | Bookmark
Sunday Outing to Bayswater

Food Inc. in ground level Whiteleys..
daging pun ada..tapi tak halal ni
singgah costa coffee jap
View all 17 photos...
Bayswater is one of our favourite place kat London ni...kenapa tau? 1stly sebab ada Malaysian Hall... 2ndly sebab selain malaysian hall, ada banyak kedai makan Halal...even Subway Sandwich pun halal best! 3rdly sebab shopping kat sini pun best....selain Whiteleys shopping centre yang happening..ada banyak kedai2 kecil yg jual mcm2...dgn harga yg sungguh berpatutan & lastly, sebab dkt dgn Hyde Park....mmg best lepak2 & piknik

But then Qistyna kecil lagi so x bolehla nak piknik...kami jalan2 je...1st destination is Whiteleys Shopping Centre....ni la 1st time sampai shopping centre ni since beranak...x sangka rupanya ada food market baru kat ground yard dia...jual bahan2 fresh mcm buah2, daging, ayam...and desserts..but then harga dia mahal skit la..sebab dah upmarket!



Lepas window shopping kat Whiteleys, kami pun singgah Costa Coffee jap...minum frappucino & mkn cup cakes...masa ni Qis still tido lagi..so mummy & daddy pun dating la berdua



stay situ sampaila dekat lunch hour...then malique teringin nak mkn indian food...so kami pun menuju ke Khan's Restaurant..dah dkt setahun gak x makan sini sebab asyik mkn kat kantin m'sian hall je...hari ni tukar selera skit...Khan's Restaurant ni mmg one of the famous Halal Indian Restaurant kat London ni...ckp je ...semua tau Khan's Restaurant kat mana...makanan pun sedap..tapi hari tu kami rasa mcm makanan dia terlebih masin skit...chef dia belum bangun tido lagi kot..letak garam byk sgt?

Lepas je kami habis mkn, Qistyna pun dah bangun utk menyusu....mmg cantik je timing ...masa menyusu tu mata dia melilau bukan main lagi...sebab curious tgk environment lain dari yg lain...sampai menyusu pun x duk diam...adala dekat sejam!



Dah lepas menyusu, Qistyna pun tido balik...it's about 3:30pm at this time..and so we make our way home...it was a good day indeed...especially to mummy & daddy



Friday, 30-May-2008 10:20 Email | Share | | Bookmark
2 months old!

 
 
 
View all 10 photos...
I'm already 2 mths old!

Now I can:-

* smile widely to my ears
* pull mummy's hair
* pull daddy's spec
* talk to myself while I'm playing at my play gym
* scream loudly if I feel lonely & I want attentions
* need hugs & kisses before going to bed (if not I can't sleep)

I had my 1st set of immunisations at this stage, it was painful but I think I did allright

My Weight:- 4.82kg (10 pounds 11oz)
My Height:- 56cm








Thursday, 29-May-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Passport for Qistyna

comel mummy ni dlm car seat tido je...:-D
malique tgh drive...masa ni jem skit
ha..dah sampai pun...malaysian embassy..Belgrave Square London
View all 8 photos...
Since malique cuti hari ni, kami pun pegi buat passport utk Qistyna...malique pun nak kena renew passport...so pagi2 je dah keluar.... lepas Qistyna menyusu, letak dia dlm car seat.....dia pun tido sampaila kat embassy tu pun dia tidoooo jeee...sampai mummy terpaksa gerakkan dia sebab nak amik gambar...hasilnya gambar passport Qistyna, muka sembap baru bangun tido ...layu je mata



habis urus2 semua dah pukul 12 tgh...passport siap pukul 3ptg...sementara nak tunggu passport tu kami pun pegi lunch kat malaysian hall....makan kat sini mmg best...rasa mcm kat mesia je...yg plg best nasi campur....mcm2 lauk ada..sebut je..sambal udang petai, ikan keli goreng bercili, ikan paten masak tempoyak, ayam masak merah...rendang daging...mcm2 la...pendek kata, mmg rambang mata ..banyak sgt choice..tu belum masak ala carte lagi tu...nasi ayam...laksa...sate..roti canai..tomyam...rojak...mee bandung...mee rebus...keropok leko pun ada...mmg kalau homesick tu...kantin m'sian hall ni la tempat yg dituju....hilang rasa rindu especially bila jumpa org mesia kat sini kan...mcm kat mapley je





Lepas dah puas makan, solat, menyusu & salin pampers Qistyna...kitaorg pun patah balik m'sian embassy amik passport...m'sian embassy ni kat Belgrave Square..m'sian hall plak kat Bayswater....nasib baik on time...lega rasa Qistyna dah ada passport...kalau nak buat British passport pun Qistyna boleh...tapi boleh ke ada 2 passport eh? anyway, at least Qistyna dah ada m'sian passport... senang nak travel...lepas ni bolehla gi cuti eh?






[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net